POINT OF VIEW

Het is opmerkelijk hoeveel mensen nog steeds de nieuwste fitnesshypes volgen die snelle resultaten beloven als het om hun fysieke gezondheid gaat. Dan hebben we het nog niet over alle zelfverklaarde social media 'fitness goeroes' die velen onder ons blindelings volgen om terug in 'shape’ te geraken.

Waar de meesten echter niet bij stil staan is of ze zowel fysiek als conditioneel wel klaar zijn om dergelijke workouts uit te voeren? Daarnaast moeten we ons ook eens de vraag durven stellen wat de meerwaarde eigenlijk is van bepaalde 'workouts' voor onze algemene bewegingskwaliteit want dat zou toch de essentie moeten zijn. 

Hoe vaak wordt eerst het accent gelegd op body awareness, rugscholing en algemene coördinatie om vervolgens de transfer te maken naar optimaal bewegen? Zijn we wel kritisch genoeg als het gaat over onze  fysieke gezondheid en informeren we ons wel voldoende? 

Is het trouwens niet frappant dat héél wat mensen meer zorg dragen voor hun wagen dan voor hun eigen lichaam? Over wagens gesproken, om met de wagen te mogen rijden moet je eerst lessen volgen om vervolgens een examen af te leggen. Om met je lichaam, ons dierbaarste bezit, aan de slag te gaan in de sportclub is er echter (vaak) geen enkele minimum vereiste?

Allemaal zaken waar we eens wat meer bij zouden moeten stilstaan i.p.v de massa te volgen.

Wat is uw gezondheid u eigenlijk waard?

 

#TRAINSMARTERBETTERHARDER

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x